Biljartvereniging De Hazelaar Rosmalen
Waar biljarten troef is

GRAND  PRIX 2024

De GP is een cyclus van, veelal,  4 toernooien die in een kalenderjaar worden gehouden. 

In de Driebanden Wereld mogen en worden ze beschouwd worden als de belangrijkste toernooien. Ze zijn het voorportaal van de Masters, de strijd om het Nederlands Kampioenschap Driebanden. Alleen via de Grand Prix's kan een speler zich plaatsen voor de Masters. Aan elke Grand Prix nemen dan ook de Nederlandse toppers van het Driebanden deel. 

Sinds jaar en dag vindt een van deze 4 toernooien in Rosmalen plaatst in Rosmalen. 

Op basis van verdiende ranking punten plaatsen de beste 16 spelers zich na afloop van de cyclus voor de  Nationale kampioenschappen. 

Tot aan de knock-out fase van een GP-toernooi (laatste 16 spelers) vinden alle wedstrijden in poules plaats, waarbij de twee hoogst geëindigde spelers uit iedere poule overgaan naar een volgende ronde.

In de slotronde van iedere GP beslissen de 16 overgebleven spelers uiteindelijk wie winnaar wordt van het GP evenement.

Deze slotronde, ook wel de knock-out fase genoemd, vindt in Rosmalen plaats op zaterdag 2 juni 2024 als sluitingsdag van de GP.

Aan de Grand Prix in Rosmalen nemend dit jaar o.a.. de volgende spelers deel: Jean Paul de Bruyn, Jean van Erp, Raymund Swertz en Glenn Hofman. Voorts niet te vergeten toppers uit onze regio als Huub Wlikowski (Sint Michielsgestel) en Wilco van Wijk (Den Dungen),

Het maakt een bezoek aan de Grand Prix Rosmalen 2024 meer als de moeite waard.


GP Deelnemers en PoulesSpeelschema GP Rosmalen 2024